Quantcast
Channel: مستغاثی دات کام
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1209

واکاوی تاریخ سینمای ایران (حکایت سینماتوگراف) - 33

$
0
0

 

پروژه ای برای جلب مردم به سینما

 

در این بحبوحه که به هرحال برخورد منفی اقشار مختلف مردم به خصوص در شهرستان ها با سینمای مبتذل فیلمفارسی و موج نو شبه روشنفکری روشن و مشخص بود، عناصر به اصطلاح فرهنگی رژیم شاه و به خصوص آنان که در ارتباط با محافل خارجی بودند، پروژه های متعددی را برای جلب مردم به سالن های سینما طراحی می کردند. از جمله ابراهیم گلستان که در زمره عناصر مورد اعتماد دربار و همچنین سرویس های جاسوسی و اطلاعاتی بریتانیا بود و بسیاری از پروژه های آنها را به انجام رساند. اما یکی از مهمترین پروژه های مشترک انگلیسی/درباری او (که تاکنون چندان مورد توجه قرار نگرفته است) ساخت و تولید فیلمی درباره مراسم و مناسک حج بود که تحت عنوان فیلم "خانه خدا" و به اسم جلال مقدم و ابوالقاسم رضایی در ماه رمضان سال 1345 برپرده سینماها رفت.

شاید تا زمان نمایش خصوصی فیلم "خانه خدا" در یکی از جلسات نمایش فیلم انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی در خانه شهریاران جوان و در تابستان 1387 که نعمت حقیقی نامه جدید ابراهیم گلستان را پس از نمایش فیلم خواند، کمتر کسی حتی مورخی همچون محمد تهامی نژاد(که در آن جلسه حضور داشت) از نقش گلستان در فیلم "خانه خدا"، از جمله نوشتن نریشن های آن، مطلع بود و از مشارکتش با یک فراماسون رده بالای هندی به نام "گاپی چند هندوجا"(و مرتبط با جاسوسانی همچون سر شاپور ریپورتر) که گفته می شود یکی از 9 میلیاردر انگلیسی است، خبر داشت که اصلا این میلیارد فراماسون رده بالای هندی/انگلیسی اساسا سرمایه فیلم را فراهم آورد تا با مساعدت و وساطت شخص شاه نزد ملک فیصل (پادشاه وقت عربستان سعودی) و کمک دربار، فیلمبرداری از اماکن مقدس مکه و مدینه (که تا آن زمان ممنوع بود) امکان پذیر شده و فیلم در 80 کشور جهان، نمایش عمومی پیدا کند! [1]

گاپی یا گوپی چند هندوجا (سمت چپ)، در کنار برادرش - ثروتمندترین خانواده در انگلستان

 

این درحالی است که فیلم "خانه خدا"، اولا قرار بود اقشار مذهبی و معتقد که به دلیل فساد و فحشاء سینمای طاغوت از آن دوری می کردند را جذب سالن های سینما کند و ظاهرا به آنها ثابت نماید که سینما آنچنان که آنها فکر می کنند محل فساد و فحشاء نیست و می تواند فیلم های مذهبی و دینی هم نمایش دهد و از طرف دیگر درحالی که نهضت حضرت امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) با تبعید ایشان در شرایط رشد و شکوفایی قرار گرفته بود، با نشان دان مکرر تصاویر ملک فیصل و شاه در مراسم حج و نمایش اسلام پناهی آنها، این گونه القاء نماید که اسلام آن نیست که امام خمینی و یارانشان می گویند و رژیم شاه نیز یک حکومت مبتنی بر احکام و قوانین اسلامی است و در واقع سخنان حضرت امام مبنی بر اینکه شاه و رژیمش، اسلام را در خطر انداخته اند، زیر علامت سوال برود.

آن هم در زمانی که حضرت امام خمینی(رحمه الله علیه) نهضت خود را شروع کرده و آن را در تبعید نیز به حول و قوه الهی و با عزم راسخ ادامه داده و موجب جذب بسیاری به اسلام اصیل و ناب شده بودند . البته در چنین زمان و شرایطی، محافل و کانون های استعماری سعی در طرح اسلام درباری و آمریکایی داشتند که در وجود اسلام پناهانی همچون ملک فیصل و شاه ایران تبلور می یافت.

سرکردگان آل سعود، آنچنان درپی تبلیغ خود و اسلام پناهی پادشاهشان در فیلم "خانه خدا" بودند که به قول گفتار فیلم، مجوز فیلمبرداری از صحنه ها، اسناد و گنجینه هایی را دادند که چه قبل و چه بعد از آن (تا به امروز) به هیچ کس یا گروه دیگری نظیر چنین مجوزی را نداده اند.

نحوه اکران فیلم "خانه خدا" به گونه ای بود که برای نمایش آن تابلوهای تبلیغاتی سالن های سینما را از تصاویر فیلم های مبتذل و مستهجن قبلی پاک کردند تا جماعت متدین و معتقد که سینما را تحریم کرده بودند، در هنگام ورود به آن سالن ها دچار شک و دودلی نشوند. در واقع می خواستند آن جماعت متدین را که بنا به فتاوی مراجع دینی خود، سینما رفتن را به دلیل نمایش تصاویر قبیحه و مستهجن حرام می دانستند، با سینمای آن روزگار آشتی داده و پایشان را به سالن های سینما باز کنند تا  بعد از آن، فضای مفسده انگیز کاباره و کافه را که با نمایش فیلم های مبتذل به خورد دیگران داده بودند، به آنها نیز تزریق نمایند تا این بخش عظیم از جامعه را هم به فساد و فحشاء بکشانند.


[1] - عبدالله شهبازی- مجتمع صهیونیستی رویال داچ شل در ایران به دنبال چیست؟!- روزنامه کار و کارگر- اول تیرماه 1376

 

ادامه دارد ...


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1209

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>